Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO & 3ος αγώνας Πρωταθλήματος ENDURO Βορείου Ελλάδος μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός  Όμιλος  Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διοργανώσεων αγώνων ENDURO.14445944_1087706251312582_4067976451034880209_n
ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας είχε την μορφή κυκλικής επαναλαμβανόμενης διαδρομής συνολικού μήκους περίπου 200 χιλιομέτρων και περιλάμβανε ορεινό, δασικό κι ελάχιστο ασφάλτινο οδικό δίκτυο καθώς επίσης και 2 χρονομετρημένες Ειδικές Διαδρομές (No1 MX) & (No2 ENDURO) επαναλαμβανόμενες 3 φορές η κάθε μία, που βρίσκονταν πολύ κοντά μεταξύ τους σε ειδικά διαμορφωμένη και σηματοδοτημένη περιοχή παραπλεύρως του Αεροδρομίου Φλώρινας.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 09.00 ακριβώς για τους πρώτους αθλητές από τον χώρο του Νέου Πάρκου Φλώρινας κι ο αγώνας τερμάτισε περί τις 16.00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, που είχε παραπλεύρως του τοποθετημένες τις ομάδες με τους μηχανικούς των αναβατών που πραγματοποιούσαν τα service και τους ανεφοδιασμούς καθώς και μεγάλο χώρο catering που εξυπηρετούσε την διοργάνωση, τους συμμετέχοντες και όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Στον χώρο των 2 Ειδικών Διαδρομών υπήρχε αντίστοιχη εικόνα με τις ομάδες και τους μηχανικούς να έχουν οριοθετημένους χώρους επισκευών και ανεφοδιασμού καθώς και ηχητική κάλυψη με περιγραφή του αγώνα για τους θεατές.
Τέλος, στις κοινότητες  Σίμου Ιωαννίδη και Πολυποτάμου, υπήρχαν Σταθμοί Ελέγχου Χρόνου, Σταθμός Ανεφοδιασμού και Σημείο Ελέγχου Διαδρομής αντίστοιχα.

14480580_10207726020655709_5470325367266660148_o
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά ογδόντα (80) αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους, προερχόμενοι από 35 περιοχές και πόλεις όλης της Ελλάδας όπως : Αργολίδα – Πάτρα – Γλυκά Νερά – Τρίκαλα – Λάρισα – Λουτράκι – Αθήνα – Λέσβος – Καστοριά – Γρεβενά – Σέρρες – Ιωάννινα – Βέροια – Θεσσαλονίκη – Λαμία – Χαλκιδική – Νέα Πέραμος – Ευρωπός – Πεντέλη – Άρτα – Κόρινθος – Παλαμάς – Καρδίτσα – Αριδαία – Κρυοπηγή – Νάουσα – Αλιστράτη – Μαργαρίτι κ.α
Επίσης είχαμε συμμετοχή ενός αθλητή της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας της FYROM.
Οι άνθρωποι που πλαισίωναν τους αθλητές των 2 Πρωταθλημάτων (Πανελληνίου & Βορείου Ελλάδος) δηλαδή οι μηχανικοί, οδηγοί, πληρώματα service, συνοδοί, έμποροι και επισκέπτες, ξεπέρασαν τους 350 και επισκέφθηκαν την πόλη της Φλώρινας από την Πέμπτη 22/9 και διέμειναν μέχρι και την Δευτέρα 26/9.
Όλοι οι άνθρωποι της διοργάνωσης, εθελοντές και μέλη του ΜΟΦ, ξεπέρασαν τους 60 και συνεργάστηκαν υποδειγματικά για να φέρουν σε πέρας – επιτυχημένα τελικά – την διεξαγωγή του αγώνα.
Ο ΜΟΦ είχε στην διάθεσή του όλα τα απαραίτητα μηχανήματα διαμόρφωσης του χώρου των Ειδικών Διαδρομών με τους άρτια καταρτισμένους  χειριστές τους και πολλούς Εθελοντές πολίτες που πρόθυμα και συγκινητικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για παροχή οποιασδήποτε μορφής βοήθειας και υπήρξαν ουσιαστικοί και απαραίτητοι για διοργάνωση τέτοιου επιπέδου.
Εξαιρετικές παρουσίες των Καστοριανών αναβατών
Από την γειτονική Φλώρινα και τον 4ο Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro & 3ο Αγώνα Πρωταθλήματος Enduro Β. Ελλάδος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Καστοριανοί αναβάτες που οδηγώντας εξαιρετικά τις μοτοσυκλέτες τους κατέλαβαν θέσεις εντός της πρώτης τριάδας. Από την Καστοριά συμμετείχαν 4 αναβάτες του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Καστοριάς :
1ος στην κατηγορία E-Senior ο Νίκος Ζουρνατζής
1ος στην κατηγορία EHobby ο Τρύφωνας Σολατσάρης
2ος στην κατηγορία EΝ ο Αρτέμης Σφηναρολάκης
4ος στην κατηγορία E3 ο Αντώνης Δήμου

14495398_10207725236556107_6436007975848905845_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Φιλικός αγώνας των Παλαιμάχων της Καστοριάς με την Ίντερ Ιωαννίνων στο γήπεδο του Βογατσικού

Φιλικός αγώνας των Παλαιμάχων της Καστοριάς με την Ίντερ Ιωαννίνων στο γήπεδο του Βογατσικού

ΕΠΣ Καστοριάς: Αναβολή αγώνων πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων

ΕΠΣ Καστοριάς: Αναβολή αγώνων πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων

Η συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στους διασυλλογικούς αγώνες στην Κοζάνη

Με διακρίσεις και μετάλλια

Ήττα εντός έδρας για τον Α.Σ. Καστοριάς

Την ήττα εντός έδρας  γνώρισε ο AΣ Καστοριάς έναντι του Αμύντα με…

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Β’ Βορράς: Ένας Καστοριανός… σόκαρε τους γουναράδες! Απτόητοι Καρδίτσα, Αγιά, Αγρίνιο

Με ηγέτη τον Καστοριανό γκαρντ, Μιχάλη Βλάχο, η ΧΑΝΘ, κατόρθωσε να κερδίσει…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Α.Σ.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Α.Σ.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο Α.Σ. Καστοριάς υποδέχεται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου την ομάδα της Καβάλας

Ο Α.Σ. Καστοριάς υποδέχεται  το Σάββατο 20 Οκτωβρίου την ομάδα της Καβάλας

Πρωτάθλημα Προεπιλογής : Ήττα και ισοπαλία για τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Καστοριάς

Μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των Μικτών ομάδων της…