Σύλληψη δύο ατόμων για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθησαν την Τρίτη (06-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, δύο ημεδαποί 47 και 55 χρονών για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, από κοινού με τον 55χρονο συνοδηγό, μετέφεραν προς το εξωτερικό της χώρας, δύο -2- υπηκόους Αλβανίας 33 και 44 χρονών, μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν:

  • το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • πέντε -5- κινητά τηλέφωνα με πέντε -5- κάρτες SIM και
  • χρηματικό ποσό διακοσίων σαράντα -240- ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείων Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

 

Σύλληψη ενός ατόμου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής στην Πτολεμαΐδα και για παράβαση του νόμου περί όπλων

Αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο για την ίδια υπόθεση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας τη Δευτέρα (05-12-2016) το απόγευμα, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 53χρονος για την ίδια υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος τη Δευτέρα (05-12-2016) το πρωί στην Πτολεμαΐδα, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εκατόν σαράντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (145.500,00€) ευρώ, μια χρυσή λίρα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 650,00€, από οικία 72χρονης ημεδαπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος χρησιμοποίησε για να εισέλθει στην οικία της 72χρονης, κλειδιά που του παρέδωσε σε προγενέστερο χρόνο ο 41χρονος, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, γνωρίζοντάς του παράλληλα τα σημεία που η παθούσα απέκρυπτε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και τα κοσμήματα.

Ακολούθως σε νομότυπες έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών στην Πτολεμαΐδα και σε περιοχή της Φλώρινας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • -7- μηχανήματα ανεύρεσης μετάλλου, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία,
  • -1- διόπτρα και -1- σιδερένια λαβή με προσαρμοσμένες πάνω σε αυτήν 2 δύο λάμες μαχαιριού, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του έτερου δράστη στα όρια του αυτοφώρου.

 

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Τουρκίας σε περιοχή των Γρεβενών διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων για κλοπή με την χρήση συστημάτων πληροφόρησης

Συνελήφθη την Τρίτη (06-12-2016) το βράδυ σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων.

Συγκεκριμένα εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τον Γενικό Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης, με την οποία ο ανωτέρω κατηγορείται για κλοπή με την χρήση συστημάτων πληροφόρησης πράξη που έγινε τον Οκτώβριο του 2010 στην Τουρκία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

 

Σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για απάτη και παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου

 

Την Τρίτη (06-12-2016) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς έναν άντρα και μια γυναίκα ηλικίας 58 και 44χρονών αντίστοιχα, για απάτη και για παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.

Ειδικότερα, χθες το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας τους ανωτέρω, διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να διαθέτουν προς πώληση ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο -45- πλαστικά δοχεία, τα οποία περιείχαν συνολικά -225- λίτρα λάδι, χωρίς να υπάρχουν τα παραστατικά αγοράς και ο αριθμός έγκρισης από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Συνολικά κατασχέθηκαν -45- πλαστικά δοχεία που περιείχαν -225- λίτρα λάδι, δείγμα των οποίων θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -133,40- ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βεύης Φλώρινας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το Σάββατο 30 Ιουνίου τα εγκαίνια του Κτηρίου Κοινωνικών Δομών του Δήμου Καστοριάς

  Το Σάββατο 30 Ιουνίου τα εγκαίνια του Κτηρίου Κοινωνικών Δομών του…

Συνεχίζονται οι Ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού Πυρετού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Συνεχίζονται οι Ψεκασμοί  για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού Πυρετού από την…

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή. Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή. Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Εκδρομή των ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς στα Γιάννενα και στον Αχέροντα ποταμό

Το Νομικό  Πρόσωπο  Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης,  Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Καστοριάς ανακοινώνει…

Πέθανε ο εφοριακός που είχε τραυματιστεί στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Πέθανε ο εφοριακός που είχε τραυματιστεί στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ…

Είναι αδιανόητο τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκούν οι κυρώσεις ,να “τρέχουν” πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.

Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος μας, είναι περισσότερες κλειστές επιχειρήσεις, εγκαταλειμμένα κτήρια και χαμένες θέσεις εργασίας.

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια…