Τον απόλυτα τρόμο έζησε μια γυναίκα το πρωί της Τρίτης (27/12), καθώς την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητό της, της επιτέθηκε μια αγέλη σκυλιών.

240x302-images-stories-el-vasΕιδικότερα  η παθούσα, την ώρα που περπατούσε δέχθηκε επίθεση από ένα σκυλί και από τον τρόμο της έπεσε κάτω στο έδαφος. Στη συνέχεια άλλα πέντε με έξι σκυλιά της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στους μηρούς και στα μπράτσα της. Η παθούσα διεκομίσθει στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και όπως ήταν λογικό επόμενο,  κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού   Ευάγγελος Βασιλειάδης, μιλώντας στους “Ορίζοντες” έδωσε μια πλήρη εικόνα του περιστατικού  «Ειδοποιήθηκα από τα όργανα του Α.Τ. Άργους Ορεστικού και αμέσως πήγα στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ενημερώθηκα από την παθούσα για το συμβάν. Οι κινήσεις μας, ήταν άμεσες και στοχευμένες. Συγκεκριμένα, μαζί με την παθούσα μεταβήκαμε στο σημείο που διαδραματίστηκε το περιστατικό, εντοπίσαμε τα σκυλιά τα οποία συμμετείχαν στη συμπλοκή, ειδοποιήθηκε ο κτηνίατρος του Δήμου και έγινε η περισυλλογή τους, προκειμένου να ελεγχτούν εάν πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές και  εντός των ημερών αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα του κλινικού ελέγχου».

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά το παρελθόν η πόλη του Άργους Ορεστικού δεν αντιμετώπιζε τέτοιου είδους περιστατικά. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια αύξηση σε ό,τι αφορά στο φαινόμενο αυτό. Ειδικότερα στην περιοχή του πεζοδρόμου, αλλά και στην παραπλήσια οδό του(Σικαβίτσα), κυκλοφορούν αγέλες σκυλιών.image-0-02-05-69ddd1b1ca7c7860fbf582a21c4145891d1cbb18ff05d91bb821a9b556e2ad57-v

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές, που οι πεζοί αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο εντός των  καταστημάτων της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τα σκυλιά.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως η Δημοτική Αρχή, ήδη έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαλείψει τέτοιου είδους φαινόμενα «Αρχικά ξεκινήσαμε τη διαδικασία των στειρώσεων, σε συνεργασία με το συμβασιούχο κτηνίατρο και όπως προβλέπει η νομοθεσία, θα πρέπει να επαναφέρουμε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά από τις κλινικές εξετάσεις, μιας και δεν διαθέτει κυνοκομείο ο Δήμος μας».

image-0-02-05-bd1df48ec690582268bb2c429f7617bb9a0e144fbb0728b1ccfd69d4a67a8f0a-vΕπιπρόσθετα, είναι πλέον γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Βασιλειάδης, πως πλησίον του πεζοδρόμου επί της οδού Σικαβίτσα,  υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σπίτι, όπου κάποιος δημότης μαζεύει όλα τα σκυλιά εκεί και τα φροντίζει, όμως τα αφήνει και ελεύθερα για αρκετές ώρες της ημέρας, χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος για τις κινήσεις τους «Αυτά τα σκυλιά, φοράνε λουράκι και πιστεύω πως είναι τα ίδια που επιτέθηκαν στην παθούσα. Εκτός από αυτό όμως, θεωρώ πως ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές ώστε να φυλάσσονται σε αυτόν και η πόρτα τα πρωινά είναι πάντα ανοιχτή. Το γεγονός, ωστόσο είναι, πως δεν μπορείς να αποδείξεις σε ποιον ανήκουν αυτά τα σκυλιά, καθώς δεν είναι τσιπαρισμένα. Δεν μπορεί ο καθένας να μαζεύει ένα σωρό σκυλιά, να τα αντιμετωπίζει σαν να είναι ιδιοκτησία του και όταν γίνεται το οτιδήποτε, να αποποιείται των ευθυνών του».

Χρύσα Κοσμίδου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την εφαρμογή…

Χρήστος Παύλου: Το σχέδιο ΑΔΙΚΗΣ Μετάβασης ψηφίστηκε. Η Καστοριά και τα Γρεβενά είναι εκτός ΣΔΑΜ

Χρήστος Παύλου: Το σχέδιο ΑΔΙΚΗΣ Μετάβασης ψηφίστηκε. Η Καστοριά και τα Γρεβενά…

Με επιπλέον προσωπικό στελεχώνεται η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινικής του Γ.Ν. Καστοριάς

Με  επιπλέον προσωπικό στελεχώνεται η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινικής του Γ.Ν. Καστοριάς

Στην Καστοριά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης, στους δρόμους οι αγρότες

Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος…

Συνδυασμός Ελπίδα – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Πρόσκληση «Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής» – Πολύ αργά – πολύ λίγο – Αύξηση άμεσα του ποσού της πρόσκλησης γιατί και ο εμπαιγμός έχει όρια

Table of Contents Hide Συνδυασμός Ελπίδα – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Πρόσκληση «Μη Επιστρεπτέας…

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Άργους Ορεστικού στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Που θα γίνει η συλλογή των ειδών